Teknisk forvaltning: Bygningsfysikk, FDVU og ombygging

Teknisk forvaltning er et nettstudium som tilbys av Høgskulen på Vestlandet. Studiet er utviklet i samarbeid med Norges Eiendomsakademi (NEAK).

  • Tilbys av: HVL
  • Neste oppstart: Januar 2026
  • Varighet: Ett semester, deltid
  • Studiepoeng: 15
  • Pris: Kr 35 000,-
Hvl logo
Opptak ved HVL

Du registrerer deg hos for å motta informasjon om hvordan du søker om opptak ved Høgskulen på Vestlandet.

Hva lærer du?

Kompetanse om god teknisk forvaltning er etterspurt i eiendomsbransjen. Derfor har vi utviklet et fleksibelt nettstudium med to hovedområder:

  • Kunnskap om fornyelse og forvaltning av eksisterende bygningsmasse, inkludert teknisk tilstandsanalyse og valg av fornyelsesform.
  • Kunnskap om klimatilpassing, livssykluskostnader, klimagassutslipp og ombruk, som er avgjørende for å kunne drifte energieffektive, fuktsikre og miljøvennlige bygninger.
Video fra Høgskulen på Vestlandet.

God forvaltning gjennom bruksfase, ombyggingsfase og rivingsfase

Den første delen av studiet legger vekt på teknisk tilstandsanalyse og valg av fornyelsesform. Videre vil du i den andre delen få en grunnleggende innføring i klimapåkjenninger i form av varmetransport, lufttransport, fukttransport og stråling. Det er viktig å erkjenne at dette er selve grunnlaget for forståelsen av oppføring og drift av energieffektive, fuktsikre og miljøvennlige bygninger med godt inneklima. Alt i alt får du kunnskap som du kan anvende fra nybygget står ferdig, gjennom en bruksfase, en ombyggingsfase og til slutt en rivingsfase. Spesifikt der materialer og komponenter skal sorteres, ombrukes og gjenvinnes. Studium i eiendomsforvaltning tilbys av Høgskulen på Vestlandet og er utviklet i samarbeid med Norges Eiendomsakademi (NEAK).

teknisk forvaltning

Samlinger teknisk forvaltning våren 2025

Samling 122. januar klokken 10.00-18.00
23. januar klokken 08.15-18.00
24. januar klokken 08.15-15.30
Oppmøte ved Høgskulen på Vestlandet eller digital deltagelse.
Samling 24. mars klokken 08.15-15.00Digital deltagelse (webinar).
Samling 323. april klokken 10,00-18.99
24. april klokken 08.15-18.00
25. april klokken 08.15-15.30
Oppmøte ved Høgskulen på Vestlandet eller digital deltagelse.

Hvordan gjennomføres studiet i teknisk forvaltning?

Undervisningen på studiet i teknisk forvaltning gjennomføres ved seminarer og selvstudium. Det betyr at du kan gjennomføre studiet på deltid. Du vil få tilgang til e-læringsportalen canvas gjennom Høgskulen på Vestlandet ved oppstart. Videre så vil to obligatoriske samlinger arrangeres i lokalene til Høgskulen på Vestlandet i Bergen. Og – du kan velge om du vil delta digitalt via zoom eller fysisk oppmøte i Bergen. Hver samling går over tre dager. Ettersom webinarene for teknisk forvaltning tas opp vil de gjøres tilgjengelige for deg også i etterkant.

Teknisk forvaltning

For påmelding til studium i teknisk forvaltning ved Høgskulen på Vestlandet registrerer du deg først hos oss, videre mottar du informasjon om hvordan du søker om opptak formelt via Søknadsweb (Høgskulen på Vestlandet). Opptakskravet er generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Velg semester(Påkrevd)
Navn(Påkrevd)
Du skal kun oppgi firmanavn dersom faktura skal sendes til firma.
Påkrevd ved fakturering til firma
Fakturaadresse(Påkrevd)
Skriv firmaets adresse dersom faktura skal dit.
Ønsker du informasjon om finansieringsmuligheter via Svea Finans?
Samtykke(Påkrevd)

Sterkt fagmiljø innen teknisk forvaltning av eiendom

Høgskulen på Vestlandet tilbyr ingeniørutdanning både i Bergen, Førde og Haugesund. Institutt for Byggfag i Bergen utdanner byggingeniører på bachelor, master og PhD-nivå. Studiene er bredt sammensatt av byggtekniske fag, samt arkitektur, landskapsforvaltning og miljøforvaltning. Som et resultat av det sterke fagmiljøet tilbyr skolen en rekke spesialemner til andre enn egne studenter. Dermed får yrkesaktive muligheten til å oppgradere sin kompetanse innen byggfagene.

Bestill rådgivning for forvaltning og utvikling av eiendom

Skriv melding. Dette er et interesseskjema, og vi vil ikke lagre din kontaktinformasjon med mindre du godkjenner dette etter at vi har tatt kontakt med deg.
Samtykke(Påkrevd)

Har du spørsmål?