Oppfriskningskurs om laftede bygninger
Fuktskader, biologiske skadegjørere (mugg, råte, skadedyr) og inneklima i laftede bygninger – lær hvordan du undersøker og utbedrer skader!

Fuktskader, biologiske skadegjørere og inneklima i laftede bygninger
Laftede bygninger, både gamle og nye, har unike konstruksjoner – men også spesielle utfordringer når det gjelder fukt, biologiske skadegjørere og inneklima. Dette kurset gir deg den kompetansen du trenger for å identifisere, vurdere og håndtere skader på en profesjonell måte.
Du lærer blant annet:
- Konstruksjonsteknikker og vanlige endringer i laftede bygg
- Hvordan bruk og endringer påvirker bygningen
- Typiske skader i moderne laftebygninger
- Undersøkelsesmetoder og vurdering av skadeårsaker
- Aktuelle utbedringstiltak og skadeutbedringsmetoder

Johan Mattsson er utdannet biolog (mykologi) fra Universitetet i Oslo, 1985. Han tok også doktorgrad (Dr.Philos.) i 2017 på NTNU med en tverrvitenskapelig avhandling om bygningsbiologi, bygningsfysikk og bygningsvern. Var med å starte Mycoteam i 1986 og er med i firmaets ledergruppe. Johan er spesialrådgiver og har fagansvar for FoU, undervisning, skadedyr og antikvariske problemstillinger. Han er dessuten autorisert skadedyrbekjemper og er en ettertraktet foredragsholder.
Hvordan gjennomføres kurset?
Dette kurset gjennomføres som webinar. Du vil da følge undervisningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til underviseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post i god tid før kursstart.
- Gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
- Gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
- Gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
- Gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
- Gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
- Utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Norsk takst er bestiller av kurs rettet mot sine medlemmer og Norges Eiendomsakademi er utvikler og leverandør. Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
- Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- Hel dag (eks. 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- 2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Det er 15 % rabatt for NITO-medlemmer på alle kurs og konferanser som arrangeres av NEAK. Det er også egne priser for takstfullmektige og studentmedlemmer i Norsk takst. Ta kontakt med kursansvarlig for mer informasjon.
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil 14 dager før kursstart. Melder du deg av etter fristen, eller uteblivelse ved oppstart, faktureres du 3.000,- i avbestillingsgebyr. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Valgt kursdato
Hurtigpåmelding
For deg som er Norsk takst medlem.
Dette kurset er utviklet i samarbeid med:
Har du spørsmål?
